Haukiputan Sähköosuuskunta
Haukiputan Sähköosuuskunta

Sähköliittymä

Kauttamme saat sähköliittymät alueellamme niin kotitalouksiin kuin yritysliittymiin.

Olemme parhaillaan kehittämässä sähköistä liittymän tilausta, ja odotamme innolla, että pääsemme julkaisemaan sen sivuillamme! Siihen asti kuitenkin toimimme tulostettavilla ja skannattavilla paperiversioilla:

Tästä pääset tulostamaan alkutietolomakkeen, jonka täyttämällä ja skannaamalla sen meille osoitteeseen toimisto@hso.fi pääset alkuun sähköliittymän tilauksessasi. Jos tarvitset apua, soita vain rohkeasti meille 08 5612 600.

Teemme sinulle liittymissopimuksen ja laskun, ja samalla voit liittyä Haukiputaan Sähköosuuskunnan jäseneksi.

Liittymismaksun hintaan sisältyy sähkökaapelin rakentaminen tonttisi rajalle ja sähkön kytkeminen kiinteistöön. Tontille tuleva maakaapeli toimitetaan eri maksusta, tai sen voi toimittaa urakoitsijasi. Vastuu kaapelin kunnosta tonttialueella kuuluu tontin omistajalle/haltijalle.


Liittymän rakentamisen yhteydessä asennetaan myös sähkömittari, joka jää Haukiputaan Sähköosuuskunnan omaisuudeksi.

Sinun tehtäväksesi jää kaapeliojan kaivaminen ja sen peittäminen.

Kun sähköjen kytkeminen liittymääsi on ajankohtainen, sähköurakoitsijasi täyttää yleistietolomakkeen, jolla tilaa kytkennän ja mittaroinnin, kunhan kaikki on tontillasi kunnossa.

 

HAN-portti

HAN-portin aktivointi (ei monimittauskohteet): Vaihtamiemme uusien Aidon-mittareiden myötä käyttöpaikoille on nyt mahdollista aktivoida HAN-portti eli kotiautomaatioliitäntä. Liitännän kautta saat hyödynnettyä mittarin mittaustietoa.

Tyypillisiä mittaustietoja hyödyntäviä järjestelmiä ovat kotiautomaatiojärjestelmät sekä ajoneuvojen älykkäät latauslaitteet. Saadaksesi mittarin mittaustiedot käyttöösi, tarvitset mittarisi liittimeen kytkettävän laitteen tai sovittimen, jonka kautta mittaustiedot siirtyvät. Mittarin tiedot ovat lähes reaaliaikaisia ja ne soveltuvat esimerkiksi älykodin ohjaukseen, energiankäytön seurantaan sekä laskujen tarkastukseen.

Jos haluat aktivoida mittarisi HAN-portin, laita sähköpostia osoitteeseen toimisto@hso.fi

Mainitse sähköpostissa nimesi, puhelinnumerosi sekä käyttöpaikkasi osoite. Aktivointi on ilmainen Haukiputaan Sähköosuuskunnan asiakkaille.

 

Yökuormien ohjaus

Voimassa oleva yökuormien ohjaus kytkeytyy päälle klo 22 alkavalla tunnilla (satunnaisella viiveellä) ja on päällä klo 07 saakka. Yösähkön hinta on voimassa klo 22-07 riippumatta siitä milloin kuormanohjaukset tapahtuvat.

Mikäli haluat muuttaa yökuorman alkavan vasta klo 01, laita sähköpostia osoitteeseen toimisto@hso.fi niin kytkemme käyttöpaikallesi vaihtoehtoisen kuormanohjauksen (ei monimittauskohteet). Mainitse viestissä nimesi, puhelinnumerosi sekä käyttöpaikkasi osoite.

Huomiothan, että yökuorman aikaa muutettaessa, se lyhentää myös esimerkiksi lämminvesivaraajan lämmitysaikaa. Muutos on ilmainen Haukiputaan Sähköosuuskunnan asiakkaille.

 

Sähköliittymän siirto kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle.
Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä.
Vain sähköliittymän omistaja voi tehdä muutoksia sähköliittymälle (esim. sulakekoon muutos, aurinkopaneelit).
Kopion kauppakirjasta (myyntihinnan saa peittää) voi toimittaa sähköpostilla meille osoitteeseen toimisto@hso.fi tai kopioidaan se täällä paikan päällä, tervetuloa käymään ma-pe 9-15 välillä!

 

Mökki talviteloille tai asunto sähköttömäksi pitemmäksi aikaa?

⚡Älä kytke sähköjä pois pääkytkimestä ⚡

Jos haluat katkaista virrat mökistä pitemmäksi aikaa, tee se mittarissa olevasta painikkeesta painamalla (kts. kuva).
Tällöin meillä säilyy luentayhteys mittariin. Jos virrat on katkaistu pääkytkimestä, mittari alkaa muodostamaan arviolaskua perustuen aiempaan sähkönkulutukseen ja saatat saada laskun, vaikka mökillä ei ole kulutusta.

Muista kuitenkin, että jos teet kiinteistössä sähkötöitä, katkaise virta tällöin pääkytkimestä.

 

Sähköliittymä ylläpitoon

Jos kiinteistössäsi ei ole tällä hetkellä tarvetta sähkölle, voit laittaa sähköliittymäsi väliaikaisesti ylläpitoon. Näin säilyy valmius käyttää sähköä tulevaisuudessa ja liittymissopimuksesi säilyy voimassa. Ylläpidosta maksat vain perusmaksun verran, tällä hetkellä 57,75 eur / vuosi.

Liittymää ylläpitoon laitettaessa asentajamme käy hakemassa mittarin pois ja katkaisee sähköt. Kun liittymä halutaan jälleen käyttöön, asentajamme tuo mittarin ja kytkee sähköt. Käynneistä veloitamme minimissään tunnin työn ja matka- ja kuljetusveloituksen.

Huomioithan, että jos liittymä on ylläpidossa pitempään, kohteeseen on tilattava sähköurakoitsija tarkastamaan, että kaikki on kunnossa ja että kohteeseen on turvallista kytkeä sähköt.

Ota yhteyttä toimisto@hso.fi tai soittamalla numeroon (08) 5612 600.


Palvelunumerot
Vikapäivystys 050 5632 116 Asiakaspalvelu (08) 477 040